Απελπισία: Γνωστή Λέξη ή Άγνωστη;

Απελπισία. Μια λέξη, με χίλια νοήματα. Έτυχε μέσα στην καθημερινότητα σου, μέσα στις τόσες στιγμές και αναμνήσεις που έχεις ζήσει μέχρι τώρα, να σε πιάσει το συναίσθημα της απελπισίας;

Εδώ είμαι να το αναλύσουμε. Έτυχε λοιπόν, να σε πιάσει ποτέ το συναίσθημα της απελπισίας; Oι δυνάμεις σου και οι αντοχές σου, να σε εγκαταλείπουν; Πως βλέπεις τα πράγματα, τις καταστάσεις και τις εξελίξεις της ζωής σου, πιο γκρι; πιο μαύρα;

Όλοι μας έχουμε τέτοια συμβάντα..Και είναι λογικό. Είμαστε άνθρωποι. Και είμαστε κάποτε, ευάλωτοι. Χάνουμε την πίστη μας, την αντοχή μας. Εδώ είναι όμως το μυστικό!

Στις δυσκολίες φαίνεται ο δυνατός άνθρωπος. Ένα ρητό λέει “Αν πέσεις επιβάλλεται να σηκωθείς”. Και συμφωνώ τόσο πολύ. Η ζωή είναι γεμάτη ομορφιές, μόνο αν έχεις τα μάτια σου ανοικτά για να τις αντικρίσεις.

Ομορφιές όπως η οικογένεια σου, οι φίλοι σου, η πατρίδα σου, η φύση, η θάλασσα, το βουνό, ο ουρανός, τα άστρα. Τόσο απλά πράγματα, που κάνουν όμως την διαφορά.

Κάτσε και σκέψου. Αν χαθείς μέσα στο σκοτάδι του εαυτού σου, σκέψου, πως μέσα στη γη που μας φιλοξενεί, υπάρχουν ακόμα 7 δις. άνθρωποι που δεν έχεις γνωρίσει και περιμένουν νέες γνωριμίες… Δίπλα σου, υπάρχουν ακόμα τόσες χώρες και προορισμοί που περιμένουν να τους γνωρίσεις… Υπάρχουν τόσο νόστιμα φαγητά που ακόμα δεν έχεις δοκιμάσει… Υπάρχουν τόσο διασκεδαστικές περιπέτειες που ακόμα δεν έχεις ζήσει…Κι εσύ κάθεσαι και απελπίζεσαι για κάτι που ανήκει στο παρελθόν; Ζήσε.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: